Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Az operatív törzs bízik benne, hogy a budapestiek nem özönlenek vidékre

2863 fő igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 609-re emelkedett a betegségből felgyógyultak száma, pénteken 11-en haltak meg (velük együtt 323 fő az elhunytak száma), 983-an vannak kórházban, ebből 49-en lélegeztetőgépen – ismertette pénteken Müller Cecília országos tisztifőorvos a legfrissebb járványügyi adatokat az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

„Nagy eredmény, hogy a jelek szerint sikerült elkerülni a robbanást, időt nyertünk, az egészségügy felkészült”

– ismételte el szinte szóról-szóra Orbán Viktor reggeli szavait, azt sem kifelejtve, hogy nem lehetünk nyugodtak, nem dőlhetünk hátra, óvatosságra van szükség! Nem szabad lazítani, úgy térjünk vissza az élet különböző színtereire, hogy ne veszélyeztessük egymást, tartsuk be a szabályokat – magyarázta.

Hétfőtől lassú enyhítések következnek, melyeket szigorú kontroll alatt tartanak. A budapestiek és a Pest megyeiek ezek után is tartsák be a kijárási korlátozás szabályait és csak alapos okkal hagyják el az otthonukat – mondta Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos a vidéken élőktől is azt kérte, hogy tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat. Kiemelte: mindenkire vonatkozik a másfél méteres távolságtartás, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön az arcot maszkkal, sállal vagy kendővel kell eltakarni.

A 65 év felettiek részére 9-12 óra között kijelölt vásárlási sáv továbbra is érvényben van.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a jövőben a polgármesterek nem kapnak helyi szigorításokra lehetőséget. Újságírói kérdésre válaszul Kiss Róbert rendőr-alezredes arról beszélt,

bíznak benne, hogy a budapestiek és a Pest megyeiek nem hagyják el indokolatlanul otthonaikat, nem mennek tömegesen vidékre kirándulni, kávézni, sétálni.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz