Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Müller Cecília: ne csak telefonon, Skype-on is köszöntsük szeretteinket

Anyák napi tanácsok az ország járványnagymamájától.

2775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban, 12-en meghaltak, így velük együtt már 312 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak, 998-an vannak kórházban, 54-en lélegeztetőgépen – ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos a legfrissebb járványügyi számokat az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Elmondta, közel 73 ezer mintavétel történt, a gócok továbbra is az idősotthonok, zárt közösségek, valamint a kórházakban ott, ahol ápolnak koronavírusos betegeket, vagy ahol átadták a fertőzést. A 2775 igazolt fertőzöttből 1743 fő található Budapesten és Pest megyében, az elhunytak 63 százaléka is a fővárosra és Pest megyére jut.

A járványgörbe kiegyenlítődni látszik, de a járvány nem zajlott le, viszont elérte azt a szintet, hogy enyhíteni lehet, viszont nem lehet fellélegezni

– folytatta a tisztiorvos. Kéri, hogy tartsuk be a szabályokat, különösen az idősek vigyázzanak. A május 4-től életbe lépő könnyítések nem jelentenek semmilyen lazítást, amennyiben kell, időben beavatkoznak.

Beszélt arról is, hogy zajlik az egészségügyi dolgozók oktatása, emellett a civil önkéntesek képzése is, közülük 1900-at képeznek jelenleg segédápolónak. 23 ezren jelentkeztek képzésre, orvosok és hallgatók egyaránt, közülük sokan elvégezték az online tanfolyamot, 18 ezren sikeres záróvizsgát tettek.

Müller Cecília anyák napi tanácsokkal is szolgált: ne csak telefonon, hanem Skype-on is köszöntsük szeretteinket, mert ott legalább van szemkontaktus – mondta. Nyugodtan adjunk ajándékot, nem kell attól tartani, hogy ezzel a vírust is elvisszük a szülőnek, nagyszülőnek. Aki házi karanténban van, az némi leleményességgel, akár videókon keresztül is megoldhatja a köszöntést.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz