Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Orbán bejelentette, így változik a védekezés

Lesz strand és virágbolt is, „hiszen anyák napjára készülünk”.

Orbán bejelentette, így változik a védekezés
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép – magyarázta Orbán Viktor szerda este a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A kormányfő azt mondta: megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni.

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, April 29, 2020

Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területen élők „feszes védelmét” továbbra is fenn kell tartani. Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd – közölte.

Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak, csakúgy, mint a szabadtéri strandok – sorolta Orbán.

A 1,5 méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz. Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják – fejtette ki Orbán Viktor, aki az időseket továbbra is arra kérte, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik – tette hozzá.

Orbán Viktor bejelentése végén azt is közölte, hogy péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk. „Isten éltesse az édesanyákat! Egyetlen magyar sincs egyedül!” – zárta szavait a miniszterelnök (de az ellenzékiek azért lehetőleg húzzanak a francba).

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten