Magyar Nemzet: hamarosan újra nyithatnak az éttermek, kávézók

Néhány napja még a járvány tetőzését ígérték május elejére, most úgy tűnik, lazítás jöhet.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a jövő héttől országszerte mindenkinek előírhatják a „védekezést segítő viseletet”, ha üzletbe vagy vendéglátóhelyre megy, ugyanakkor ezzel párhuzamosan újra kinyithatnak a kisebb üzletek, és megváltozhat a nyugdíjasoknak fenntartott idősáv az élelmiszerboltokban.

A kormányzati üzenőfüzet szerint májusban fokozatosan kinyithatnak már a szállodák, az éttermek és a kávézók is. A múlt héten még arról szóltak a hírek, hogy május első-második hetére várják a járvány tetőzését.

A Magyar Nemzet most azt írja, előírás lehet az arcmaszk, vagy a száj és orr eltakarására alkalmas eszköz használata valamennyi kereskedelmi egységbe való betérés, illetve bevásárlóközpont, üzemanyagtöltő állomás felkeresésekor, és ennek ellenőrzése nem csupán a vállalkozó dolga lesz.

Megjegyzik, ez azzal is járhat, hogy az eddig érvényben lévő különleges nyitvatartási rend is megváltozik, például az időseknek előírt háromórás idősáv módosításával, valamint a kijárási korlátozás alatt felkereshető boltfajták bővítésével, az engedélyezett üzemidő növelésével.

Kapcsolódó hírek