Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Győrfi Pál: háromféle kifutása lehet a járványnak

Gyűjti a róla készült mémeket, jót nevet rajtuk.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-án.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy „Magyarországon a jó intézkedéseknek és a társadalmi összefogásnak köszönhetően sikerült megelőzni”, hogy ne legyen akkora káosz, mint Olaszországban, vagy New Yorkban, ezért ő nyugodtan alszik.

Győrfi szerint ugyanakkor a járványnak még háromféle kifutása lehet:

  • Az első, hogy a társadalom nagy része megfertőződik és kialakul az úgynevezett nyájimmunitás. Ekkor a vírus már nem tud továbbterjedni, de a folyamat akár évekig is eltarthat.
  • A második lehetőség az, hogy elkészül a védőoltás, és ezzel szintén megszerezhető az immunitás. Ezen dolgoznak most egyesített erővel a világ tudósai.
  • A harmadik elmélet szerint a vírusnak van egy saját dinamikája, „hiszen a hasonló járványok egy idő után elfáradnak”.

Győrfi – mindenféle tudományos bizonyíték nélkül – az utolsóban reménykedik, és hogy májustól már talán bizonyos korlátozásokon enyhíthetünk.

A hamar az online népművészek alapanyagává lett szerepléseiről azt mondta, „a humor ebben a helyzetben nagyon fontos”, és azt tervezi, hogy majd összerak egy albumot a mémekből a gyerekeinek.