Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Öt koronavírus-fertőzött van már a Honvédségnél

Katonák tábori ágyakat pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-án.
Katonák tábori ágyakat pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Öten fertőződtek meg a Magyar Honvédség kötelékében koronavírussal és 1500 mintavétel történt – erről az ATV cikke szerint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka beszélt az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén.

Korom szólt arról is, hogy a honvédség 11 külföldi misszióban vesz részt, ennek 52 százaléka NATO-művelet. Jelenleg nincs olyan terv hogy bármelyik missziót hazarendeljék.

A vezérezredes kifejtette, az elmúlt időszakban az egészségügyi szolgálatot megerősítették, külön speciális felszereléssel rendelkezik a műveletekben minden egyes személy. A missziók egészségügyi szolgálata kapcsolatban áll a helyi egészségügyi szervezetekkel annak érdekében, hogy a helyi viszonyokról folyamatos információval rendelkezzenek.

Korom Ferenc kitért rá, két fertőződés a Bosznia-Hercegovinai EUFOR műveletben történt, őket sikeresen evakuálták. Mint mondta, az érintettek jól vannak.