Kásler: Magyarország sikeresen védekezik a járvány ellen

Aki pedig úgy érzi, helytelenül tették ki a kórházból, forduljon betegjogi képviselőhöz.

Magyarország eddig sikeresen védekezik a járvány ellen, más országokkal összehasonlítva kimagaslóan jól áll a fertőzések számát és a fajlagos halálozási arányt tekintve

– mesélte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth rádió propagandaműsorában, miután hetek óta arról szólnak a hírek, hogy a Magyarország alig végez teszteket, így pedig könnyű sikerként beállítani azt, ami „nincs”.

Aki elhiszi azt a hazugságot, hogy "Európa 4. legjobbja vagyunk a járvánnyal", az nem csak nagy tévedésben van, hanem…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, April 19, 2020

A miniszter azt is mondta, hogy a kormány a lehető legrosszabb variációra készült fel, hogy elkerülje az egészségügy összeomlását. A kórházi ágyak felszabadítására is azért van szükség, hogy ha egy váratlan fejlemény miatt a továbbiakban nem kontrollálható a vírus terjedése, és maximális megbetegedések alakulnak ki, az egészségügy akkor is minden kezelésre szoruló beteget el tudjon látni – magyarázta.

A nagy kórházkisöprésben Kásler szerint csak olyan beteg kerülhet haza, akinek ellátását otthon is biztosítani lehet. Ha valaki a döntést nem érzi helyesnek, forduljon a betegjogi képviselőhöz, a kórház vezetéséhez, az egészségügyi államtitkársághoz vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz. A történteket minden esetben kivizsgálják – mesélte.

Kapcsolódó hírek