Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Egy egri idősotthonba is bejutott a koronavírus

Harta ViktorHarta Viktor
Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án.
Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Négy embernek lett pozitív a koronavírus-gyorstesztje az egri önkormányzat által fenntartott Idősek Berva-völgyi Otthonában – jelentette be hétfőn a Facebookon Mirkóczki Ádám, a város jobbikos polgármestere.

Mint mondta, Eger hatezer tesztet rendelt, ebből az első százat szombaton adták át az idősotthon részére, hogy leteszteljék a mintegy ötven lakót és a harminc dolgozót.

Ekkora lett három ellátott és egy dolgozó tesztje pozitív.

Polgármesteri bejelentés ‼️

Posted by Mirkóczki Ádám on Sunday, April 19, 2020

Közülük három esetben azt látták, hogy az érintettek tünetmentesen áteshettek a betegségen, egy esetben pedig jelenleg is fertőző személyről van szó. Izolációjuk azonnal megtörtént, az ellátottak az intézményben, jól elkülönítve tartózkodnak, a dolgozó pedig otthoni karanténban van – mondta Mirkóczki.

A polgármester beszámolt arról is, mind a négy pozitív tesztet produkáló személy esetén még hétfőn elvégzik a PCR-tesztet, mely 24 órán belül 100 százalékosan kimutatja, hogy fertőzőek-e az érintettek, vagy már túljutottak a víruson. Hozzátette, ha rajta múlna, Eger minden lakosát teszteltetné, de erre nincs kapacitás.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatón Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, 19 idősotthonban mutatták ki a koronavírust, fel is sorolta a településeket, melyek között Eger nem szerepelt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter