Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Bűnügy

Gépfegyverrel lőttek Mórahalomnál szerb és magyar járőrökre

Bűnügy

Zárjegy nélküli cigarettát, drogot és befektetési aranyat találtak a rendőrök egy férfinál Vecsésen

Egy egri idősotthonba is bejutott a koronavírus

Harta ViktorHarta Viktor
Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án.
Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Négy embernek lett pozitív a koronavírus-gyorstesztje az egri önkormányzat által fenntartott Idősek Berva-völgyi Otthonában – jelentette be hétfőn a Facebookon Mirkóczki Ádám, a város jobbikos polgármestere.

Mint mondta, Eger hatezer tesztet rendelt, ebből az első százat szombaton adták át az idősotthon részére, hogy leteszteljék a mintegy ötven lakót és a harminc dolgozót.

Ekkora lett három ellátott és egy dolgozó tesztje pozitív.

Polgármesteri bejelentés ‼️

Posted by Mirkóczki Ádám on Sunday, April 19, 2020

Közülük három esetben azt látták, hogy az érintettek tünetmentesen áteshettek a betegségen, egy esetben pedig jelenleg is fertőző személyről van szó. Izolációjuk azonnal megtörtént, az ellátottak az intézményben, jól elkülönítve tartózkodnak, a dolgozó pedig otthoni karanténban van – mondta Mirkóczki.

A polgármester beszámolt arról is, mind a négy pozitív tesztet produkáló személy esetén még hétfőn elvégzik a PCR-tesztet, mely 24 órán belül 100 százalékosan kimutatja, hogy fertőzőek-e az érintettek, vagy már túljutottak a víruson. Hozzátette, ha rajta múlna, Eger minden lakosát teszteltetné, de erre nincs kapacitás.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatón Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, 19 idősotthonban mutatták ki a koronavírust, fel is sorolta a településeket, melyek között Eger nem szerepelt.

Ezek is érdekelhetnek

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Majdnem meghalt ebéd közben egy férfi Egerben, szabadnapos mentősöknek köszönheti az életét

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Orbán Viktor elutazott

Meghalt egy négyéves kisgyerek az egri bazilikánál

Nyakmasszírozó gép miatt verekedtek össze a vendégek egy egri wellnesshotelben, egyiküket kórházba vitték