Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Dömötör: vannak pártok, akik megtagadnák a határon túli magyarok segítését

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszól az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 20-án.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszól az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 20-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szomorúnak nevezte hétfőn a parlamentben Dömötör Csaba, hogy vannak pártok az ellenzék padsoraiban, amelyek megtagadnák a határon túl élő magyarok koronavírus-járvány alatti segítését.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ezt Szabó Tímea napirend előtti felszólalásából szűrte le, noha Szabó nem „megtagadásra” utalt, hanem arra, hogy előbb talán az anyaország egészségügyét kellene rendezni, mielőtt a kormány külföldön kampány-adományozik.

Dömötör Csaba viszont arról magyarázott, hogy most van rá lehetőség, hogy segítő kezet nyújtsunk a határon túliaknak, „és meg is tesszük, mégpedig azért, mert összetartozunk”. „Szégyelljék magukat!” – fakadt ki Szabó Tímea felé fordulva, és botrányosnak nevezte, hogy van olyan ellenzéki párt amely ezzel nem ért egyet.

A Párbeszéd társelnöke ezt megelőzően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalására reagálva arról beszélt, nem lehet tudni, hová mennek a Magyarország által beszerzett maszkok.

„Ahányszor a miniszterelnök parádézik a sajtó előtt a kórházakban, a fele esetben nincsen a fogadó orvosokon maszk vagy az a sebészi maszk van, amiről az orvosok nagy része azt mondja, hogy nem sokat ér”

– mondta Szabó Tímea, úgy folytatva: viszont azt hallják, hogy Kolozs megyében 21 ezer maszkot, Maros megyében pedig 60 ezret kaptak, valamint Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban és Macedóniában is.

Erre a kormánypárti padsorok hangos tapsolásban törtek ki – mely Kövér László szerint is rendben volt – így Szabó végül nem tudta befejezni felszólalását.