Orbán súlyos kérdést szegezett egy kórházigazgatónak, de az szerencsére helyesen válaszolt

Az ajkai kórházban ma már nem kell több kávét inni.

Vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést Orbán Viktor, a szereplésről ezúttal is erős propagandaanyagot készített a miniszterelnök videóstábja.

A felvétel egészen kínosan mesterkélt „párbeszéddel” indul, azokra a kritikákra reagálva, miszerint még az orvosi kamara sem érti, miért kell hirtelen annyi kórházi ágyat szabaddá tenni, mintha háború lenne:

– Igazgató úr, én látom, hogy maguknak ilyen magas számok vannak megadva… hogy hány ágyat kell átalakítani… Maguk meg tudják csinálni?
– Igen!
– Nem sok az?
– Nem!

– hangzott az észak-koreai típusú beszélgetés a kórházigazgatóval, hogy ezután a miniszterelnök már a szakember nyomán tolmácsolhassa stadionországnak: „mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye”.

A 8 ezer intenzív ággyal kapcsolatban egyébként – amiről Orbán beszél a videóban – korábban azt írta Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház korábbi operatív igazgatója, hogy ennyire akkor lenne szükség, „ha Magyarországon egy időben az aktív esetek száma 160 000 lenne, azaz 16 000 egyidejű aktív eset egymillió lakosonként.” Ekkora aktív betegszám azonban egyetlen európai országban sem fordult elő eddig.

Ezek is érdekelhetnek