Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Orbán súlyos kérdést szegezett egy kórházigazgatónak, de az szerencsére helyesen válaszolt

Az ajkai kórházban ma már nem kell több kávét inni.

RövidenRöviden

Vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést Orbán Viktor, a szereplésről ezúttal is erős propagandaanyagot készített a miniszterelnök videóstábja.

A felvétel egészen kínosan mesterkélt „párbeszéddel” indul, azokra a kritikákra reagálva, miszerint még az orvosi kamara sem érti, miért kell hirtelen annyi kórházi ágyat szabaddá tenni, mintha háború lenne:

– Igazgató úr, én látom, hogy maguknak ilyen magas számok vannak megadva… hogy hány ágyat kell átalakítani… Maguk meg tudják csinálni?
– Igen!
– Nem sok az?
– Nem!

– hangzott az észak-koreai típusú beszélgetés a kórházigazgatóval, hogy ezután a miniszterelnök már a szakember nyomán tolmácsolhassa stadionországnak: „mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye”.

Harminckilencedik nap. Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Ajka készen áll!

Harminckilencedik nap. Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Ajka készen áll // Day thirty-nine. Hope for the best, but prepare for the worst. Ajka is ready!

Posted by Orbán Viktor on Sunday, April 19, 2020

A 8 ezer intenzív ággyal kapcsolatban egyébként – amiről Orbán beszél a videóban – korábban azt írta Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház korábbi operatív igazgatója, hogy ennyire akkor lenne szükség, „ha Magyarországon egy időben az aktív esetek száma 160 000 lenne, azaz 16 000 egyidejű aktív eset egymillió lakosonként.” Ekkora aktív betegszám azonban egyetlen európai országban sem fordult elő eddig.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Orbán Viktor pénteken Törökországban fog szónokolni

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten