Kásler a járvány közepén kirúgta a székesfehérvári kórház igazgatóját

Az orvosok és szakdolgozók állítólag döbbenten fogadták a hírt.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hivatala átadására kérte a Fejér megyei kórház főigazgatóját – írja a Feol.hu.

Azt nem tudni, hogy Kásler miért éppen a járványhelyzet kellős közepén szánta el magát a lépésre, de a lap szerint az orvosok és szakdolgozók döbbenten állnak a döntés előtt, és magyarázatot sem kaptak.

Csernavölgyi István, a volt igazgató miután átadta hivatalát, közleményt adott ki. Ebben azt írja, „az igazság védelmében” a szükséges jogi lépéseket megteszi, a sárdobálásban nem vesz részt:

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak.

Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom.

Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.

A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

Kapcsolódó hírek