Hiába tűnik jó ötletnek, nem lehet eltiltani balatoni nyaralójuktól az embereket

A lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen 2020. április 10-én.
A lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen 2020. április 10-én. Fotó: MTI/Varga György

Nem lehet eltiltani a balatoni nyaralótulajdonosokat attól, hogy ingatlanjukat felkeressék a koronavírus-járvány idején, de nekik is be kell tartani a korlátozásokat

– mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szombaton az M1-en.

A település vezetője arról beszélt, mind a kijárási korlátozásra, mind pedig a maszk és kesztyű használatára figyelniük kell a tulajdonosoknak. Hangsúlyozta, a balatonfenyvesi önkormányzat által húsvét előtt bevezetett korlátozásokat nem oldják fel ezen a hétvégén sem: három nagyobb szabad strandjukat és a kikötő egy részét lezárva tartják.

Mint mondta, van több olyan balatoni település, melyek a húsvéti hétvége után sem vonták vissza a tiltásokat, és ezt a saját tulajdonaikon meg is tehetik. Ő maga sem csak vasárnapig rendelte el a korlátozásokat, hanem úgy gondolja, hogy ameddig a járványhelyzet fennáll, két-három napra sem szabad feloldani ezeket.

Az intézkedéseket elmondása szerint üdvözölték a helyiek és a nyaralótulajdonosok is; a korlátozásokat egyébként – a polgármester tapasztalata szerint – betartották az emberek. Balatonfenyvesen jelenleg egyetlen büfé üzemel, de csak ételkiszállítást engedélyeztek a tulajdonosának, így még arra sincs lehetőség, hogy a vásárlók maguk vigyenek el ételt onnan.

Kapcsolódó hírek