Blokáddal védték a turistáktól Badacsonytomajt a helyiek

Beszámolók szerint még a nyaralótulajdonosakat sem engedték be.

12 ponton emeltek blokádot Badacsonytomaj köré a település lakói a hétvégén, hogy megakadályozzák a turisták beözönlését, írja a 24.hu, de máshol sem volt jobb a helyzet: az NLCafé egyenesen úgy fogalmaz, százával kellett hazazavarni az embereket a Balatonról.

A badacsonytomaji akció előzménye az volt, hogy Krisztin N. László polgármester a húsvéti hétvége előtt a koronavírus-járvány okán rendeletet adott ki, amelyben péntek déltől hétfő éjfélig lezáratta a parkolókat és a strandokat, és a 6 és 22 óra közötti időszakra kitiltotta Badacsonytomaj közterületeiről az állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezőket.

A 24.hu információja szerint a turistaellenes hangulat szombaton odáig fajult, hogy a helyiek útlezárásokkal állították le az átmenő közúti forgalmat, és a balatoni kerékpárút badacsonyi szakaszát is lezárták. Végül az önjelölt településőrök lakcímkártyákat kezdtek ellenőrizni, és már

a helyi ingatlannal rendelkező nyaralótulajdonosokat is visszafordították a település határánál.

A 24.hu-t egy helyi forrása arról tájékoztatta, hogy az útlezárásokat a konfliktusok miatt vasárnap délután aztán feloldották. Az akcióhoz egyébként a Facebookon toborozták az önkénteseket.

Kapcsolódó hírek