Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Leminősített a Moody’s több európai, köztük a magyar bankrendszert

Több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását is negatívra módosította csütörtökön a Moody’s Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy koronavírus okozta járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentett intézkedése a magyar, a norvég, a finn, a portugál és a szlovák bankrendszert érinti.

A Moody’s várakozása szerint a koronavírus-járvány miatt az európai gazdaságok teljesítménye kumulatív bázison számolva valószínűleg visszaesik az idei év első felében. Jóllehet a költségvetési és a monetáris ösztönző lépések hatására 2020 második felében és 2021-ben várhatóan a hosszú távú folyamatokból levezethető ütemnél gyorsabb lesz a kilábalás Európában, valószínűtlen azonban, hogy a második negyedévben kieső kibocsátási értéket be lehet hozni – áll a hitelminősítő elemzésében.

A Moody’s szerint ebben a környezetben növekedésnek indul az érintett bankrendszerek problémás kinnlevőség-állománya, a növekvő tartalékolás pedig csökkenti a jövedelmezőséget.