Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

11 hazai idősotthonban mutattak ki koronavírust

Országszerte 60 beteg van lélegeztetőgépen.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Tizenegy idősotthon érintett országszerte koronavírus-fertőzéssel – árulta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, nagyszámú megbetegedés két intézményben van: a Pesti úti idősotthonban és a Rózsa utcai otthonban, utóbbiban közel 80 fertőzöttet regisztráltak a lakók és az ott dolgozók körében. A borsodnádasdiról ugyanakkor semmit sem hajlandó elárulni az operatív törzs – remélhetőleg nem azért, mert annak kapcsán nem lehet Karácsony Gergelyt köpködni.

A többi intézményben – konkrétan nem nevezte meg ezeket a tisztifőorvos – jellemzően 10 alatti megbetegedésről lehet beszélni, amin Müller szerint megfelelő izolációval akár helyben is úrrá lehet lenni.

Kitért arra is, jelenleg országosan 729 főt ápolnak kórházakban koronavírus-fertőzéssel – közülük hét gyerek –, 60-an vannak lélegeztetőgépen.

A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elhangzott, hogy az egyik budapesti hajléktalanszállóról koronavírus-gyanús személy került kórházba. Megkezdték a kontaktkutatást, három személyből kettőt megtaláltak, őket kórházba vitték.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!