Hvg.hu: koronavírusosan került haza egy beteg a János kórházból

Hvg.hu: koronavírusosan került haza egy beteg a János kórházból
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírusosan került haza egy műtét után lábadozó 76 éves nő nagypénteken a János kórházból – írja a hvg.hu az asszony családjának beszámolója nyomán. Azt állítják, egy nappal később, a járványügyi hatóság kontaktkutatás ügyében megejtett telefonhívása nyomán tudták meg, hogy hozzátartozójukat fertőzötten kapták vissza.

A lap által idézett elbeszélés szerint a nő március eleje óta feküdt a János kórházban, és az ágyfelszabadítás során került haza. A járványügy bejelentkezése után családja elkezdte hívogatni a kórházat, hogy kiderítsék, tényleg koronavírusos-e a szerettük.

A nővér nem adhatott információt, vasárnap délután azonban az ügyeletes orvos erősítette meg a pozitív eredményt, és „elnézést kért a kellemetlenségért” az osztály és az intézmény nevében.

Úgy tudni, az asszonynál, mivel köhögött és hőemelkedése volt, végeztek ugyan tesztet a kórházban, de erről a család állítólag nem tudott. Mikor szombaton visszatelefonáltak, a zárójelentésben már szerepelt, hogy koronavírus-szűrést végeztek a nőn, azonban ennek eredménye akkor még nem volt ismert.

A család ajtajára kedden kikerült a hatósági házi karantént jelző plakát. Az idős asszony menye a hvg.hu-nak az mondta, 59 éves férje miatt is aggódik, aki krónikus magas vérnyomás-betegsége miatt szintén veszélyeztetettnek számít.

A lap kereste a János kórházat, ahonnan egyelőre nem kaptak választ.

Kapcsolódó hírek