Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

A pálinkafőzdék és a borászatok is járulékkedvezményt kapnak, akkora a baj

Nagy István agrárminiszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én.
Nagy István agrárminiszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Június végéig mentesülnek a munkáltatók a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól a turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban, így

a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkodási szolgáltatóknál is.

Erről Nagy István agrárminiszter beszélt az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatója előtt.

A munkavállalóknak a járulékok közül csak a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell megfizetniük, de annak mértéke nem haladhatja meg a 7710 forintot. A járvány a lehető legrosszabbkor, a legfontosabb értékesítési időszakában törte ketté a dísznövényekkel foglalkozó vállalkozások tevékenységét, ezért ezek a könnyítések őket is megilletik a kormány álláspontja szerint, rájuk is kiterjesztették – tette hozzá Nagy.

A tárcavezető kiemelte, hogy a kormány eddig bejelentett gazdasági intézkedései szerinte hatalmas segítséget jelentenek a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban tevékenykedő mintegy 300 ezer gazdaság, vállalkozás számára. Úgy tudja, az év végéig meghirdetett, teljes hitelfizetési moratórium, vagy a felgyorsított áfa-visszaigénylések mind-mind segítik pénzügyi helyzetük stabilizálását.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a miniszter nyílt levélben kérte a Magyarországon működő élelmiszer kiskereskedelmi láncokat és a hazai beszállítókat a magyar termékek preferálására az import helyett. Emellett kiállt azért is, hogy az önkormányzatok a járványügyi szabályok betartása mellett tartsák nyitva a piacokat annak érdekében, hogy az emberek hozzáférjenek a magyar kistermelők termékeihez.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akartak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt