Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Több mint öt hete nem látott szintre emelkedett az új fertőzöttek száma Kínában

Több mint öt hete nem látott szintre emelkedett az új fertőzöttek napi száma Kínában, ahol szigorú korlátozásokkal és óvintézkedésekkel igyekeznek kivédeni a koronavírus-járvány második hullámának kialakulását.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfői közlése szerint az ország szárazföldi részén vasárnap 108 újabb pácienst diagnosztizáltak az új koronavírus okozta Covid-19-betegséggel. Közülük 98-an külföldön fertőződtek meg, és ez után utaztak be Kínába.

A betegség tüneteit mutató fertőzöttek napi adata ezzel a legmagasabb volt március 6-a óta, amikor 143 új esetet regisztráltak.

Vasárnap további 61 panaszmentes vírushordozót azonosítottak.

Peking a külföldről behurcolt nagyszámú eset visszaszorítására március 28-ától átmenetileg megtiltotta a külföldiek belépését az országba, jóllehet a beérkező fertőzöttek jelentős része a tiltást megelőzően is kínai állampolgár volt. Néhány nappal később a külföldi diplomatákat is arra kérték, hogy május 15-e előtt ne utazzanak vissza Kínába.

Április 9-én pedig bejelentették: lezárják az Oroszországgal közös határátkelőket, mivel az elmúlt időszakban egyre több új koronavírussal fertőzött ember lépett be az orosz határon keresztül.

Kína szárazföldi részén az összes Covid-19-cel diagnosztizált beteg száma a hivatalos adatok szerint vasárnap éjfélig elérte a 82 160-at, közülük 3341-en haltak meg, 77 663 páciens gyógyult meg.

Elismerték: kínai rendőrök fognak hamarosan Magyarországon járőrözni, a kormánypropaganda már elkezdte az érzékenyítést

Mire készül? Orbán Viktor a kínai közbiztonsági miniszterrel tárgyalt

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik