Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Szijjártó: újabb védőeszközök érkeztek Budapestre

A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án.
A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból – mesélte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról. Az ő munkájukhoz feltétlen szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen.A vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátása érdekében.Ma a korai órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, melyek összesen 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió darab kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Shanghajból. A kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálása érdekében, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.

Posted by Szijjártó Péter on Sunday, April 12, 2020

Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért.

Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.