Kifaggathat a rendőr, ha közterületen talál a hosszú hétvégén

Járőröző rendőrök beszélgetnek egy férfival Szombathelyen, a Csónakázó-tó partján 2020. április 10-én.
Járőröző rendőrök beszélgetnek egy férfival Szombathelyen, a Csónakázó-tó partján 2020. április 10-én. Fotó: MTI/Varga György

Húsvét hétvégéjén mindig is fokozott rendőri ellenőrzés volt, csak most nem az ünneppel kapcsolatos ittasság-ellenőrzés miatt van kint több egyenruhás – válaszolta újságírói kérdésre Lakatos Tibor, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központ vezetője pénteken, a menetrend szerinti sajtótájékoztatón.

Lakatos hangsúlyozta, a rendőrök eddig is végezték a dolgukat a kijárási korlátozás kapcsán. Most, a húsvéti időszakban előfordulhat, hogy egy rendőrnek kell számot adni arról, hogy miért hagytuk el otthonunkat a hosszú hétvégén.

Amennyiben ezt nem alapos indokkal tettük, számítani kell figyelmeztetésre, helyszíni bírságra, súlyosabb esetben feljelentésre

– húzta alá Lakatos.

Ismertette, az elmúlt 24 órában 1255 intézkedést hajtottak végre a csütörtökön meghosszabbított kijárási korlátozást megszegőkkel szemben, 665 esetben figyelmeztetés is elég volt, de szabálysértési feljelentések is történtek.

Kapcsolódó hírek