Orbán bejelentette, határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást

A polgármesterek további speciális, szigorító szabályokat is hozhatnak.

Facebook-oldalán jelentette be Orbán Viktor járvány-influenszer csütörtök délután, hogy az eddigi intézkedések sikeresek, és értelmesek voltak, de meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat, határozatlan időre. A miniszterelnök azt mondta, hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.

Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

Orbán azt is elmondta, hogy a kijárási korlátozások meghosszabbítása előtt meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrök véleményét, beszéltek járványügyi szakemberekkel, és „a tudósok véleményét is összegyűjtötték”.

Egybehangzó volt a vélekedésük arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak annyiban, hogy lelassították a járvány terjedését

– közölte Orbán Viktor, arra kérve az embereket, hogy hogy a korlátozó szabályokat továbbra is tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és fokozottan figyeljenek az idősekre.

„Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak” – magyarázta a kormányfő, azt kérve, hogy húsvét idején is „vigyázzunk egymásra”.

Kapcsolódó hírek