Kettős gyilkosság Nagykőrösön: baltával ölt egy 18 éves román fiú

Majd rágyújthatta a házat a megölt apára és fiára.

A gyilkos balta a rendőrség fotóján.
A gyilkos balta a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Baltával megölt két embert egy 18 éves román állampolgár Nagykőrösön, hogy megszerezze vagyonukat

írta csütörtök reggel a police.hu. A tettest őrizetbe vették.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az állástalan, alkalmi munkából élő férfi múlt kedden ment be az áldozatok udvarára, cigarettát kért tőlük, majd felajánlotta, hogy segít fát vágni. Munka közben a mellette álló 17 éves fiú azt mondta neki, hogy apjával együtt „tele vannak pénzzel”, ezért a gyanúsított baltával fejbe vágta, elvette tőle mobiltelefonját, majd a házba ment, ahol a fiú 51 éves apját is fejbe vágta. A férfi nem talált pénz, ezért a telefonnal elhagyta a helyszínt – írta a rendőrség.

Úgy tudni, másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségre egy leégett házról és két ott talált holttestről.

A leégett ház a rendőrség drónfelvételén.

A leégett ház a rendőrség drónfelvételén.Fotó: police.hu

A nyomozás eredményeként a rendőrök kedden gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves román állampolgárt, aki beismerte a kettős gyilkosságot, de a valószínűleg a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről nem beszélt. A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat ellene, valamint kezdeményezte letartóztatását.

Kapcsolódó hírek