Elindult az 5G a Telekomnál

Egyelőre Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein, de a tervek szerint az év végére növelik a lefedettséget.

A Magyar Telekom csütörtökön elindította kereskedelmi 5G szolgáltatását, amely 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas díjcsomaggal használható egyelőre Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein – jelentette be a társaság csütörtökön.

A szolgáltatás induláskor Budapesten a belváros egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és az azzal szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el.

Igénybevételéhez az 5G hálózati lefedettség mellett 5G-képes készülékre és megfelelő mobil-adatcsomagra van szükség.

Az eddigieknél jóval nagyobb adatátviteli sebességet, alacsony késleltetést, és rengeteg hálózati eszköz csatlakozását lehetővé tevő 5G technológia számos új lehetőséget nyit majd úgy az ipari felhasználásban, mint az emberek mindennapi életében.

A Telekom közleménye szerint a szolgáltató az 5G hálózati képességet 6 hónapig biztosítja a korlátlan mobiladatot tartalmazó csomagjaira. Ha az előfizető új 5G készüléket vásárol, akkor a 10 GB adatmennyiséget tartalmazó lakossági és a 15 GB adatmennyiséget tartalmazó kisüzleti előfizetések díjcsomagjai mellé 3 hónapig érhető el díjmentesen, promóciós jelleggel.

A Telekom portfóliójában jelenleg két 5G-képes készülék található meg, a választék az év végéig bővülni fog.

Kapcsolódó hírek