Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Meghalt 6 beteg, 678-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Egy mentőautót fertőtlenítenek a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton 2020. április 3-án, ahonnan a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak mintavételre.
Egy mentőautót fertőtlenítenek a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton 2020. április 3-án, ahonnan a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak mintavételre. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Újabb hat koronavírus-beteg halt meg tegnap óta Magyarországon, a koronavirus.gov.hu állami tájékoztató oldal szerint mindannyian krónikus betegek voltak, öten közülük 77 év felettiek. A fertőzöttek száma 678-ra nőtt.

A közlemény szerint még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Megjegyzik ezúttal is, a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Mint írják, az eddigi elhunytak adataiból az látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A honlapon elérhető információk szerint a gyógyultak száma 58, 11 399-en vannak hatósági házi karanténban és 19 424 mintavételt végeztek. Az elhunytak száma 32-re nőtt.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt