Öten meghaltak, 623-ra nőtt a fertőzöttek száma

Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án.
Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a vegyszeres fertőtlenítést végző szakembereket és eszközeiket az egri Gárdonyi Géza téren a koronavírus-járvány idején, 2020. április 2-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Meghalt újabb öt krónikus betegséggel küzdő, idős beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; az igazolt fertőzöttek száma pedig 623-ra nőtt – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra pénteken feltöltött közleményben.

Az elhunytak száma ezzel 26-ra nőtt, de 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Csütörtökön 585 igazolt koronavírusosról lehetett tudni, péntekre 38-cal nőtt a számuk.

A közlemény szerint még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Jelenleg 10 668-an vannak karanténban és 17 769 mintavétel történt.

A honlapon közzétett információk szerint már minden megyében van koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (261 ember) találták, amelyet Pest megye (124 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (28 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (28 ember) következik. A legkevesebb fertőzött Heves (3 ember) van.

Kapcsolódó hírek