Koronavírusos a paksi atomerőmű egyik dolgozója

A második koronavírus-tesztje is pozitív lett a paksi atomerőmű egyik üzemviteli területen dolgozó munkatársának, a környezetében dolgozó tizenkét munkavállaló első tesztje azonban negatív – írja a Pakspress.hu.

Az alkalmazott már tizenkét napja karanténban volt, de miután olyan tüneteket észlelt magán, hogy ez indokoltnak tűnt, tesztet végeztetett magán. Az első eredmény negatív lett, a második viszont már pozitív.

A Pakspress cikke szerint Dr. Kovács Antal, az erőmű kommunikációs igazgatója elmondta, azokat, akik a koronavírusos munkatárssal érintkeztek, kedden letesztelték, az ő első vizsgálati eredményeik negatívak. Egy második tesztet is lefolytatnak, annak eredménye függvényében lehet majd biztosat mondani.

„Az erőművet nem tervezzük lezárni, de kialakítottunk egy olyan rendet, amely tovább fokozza a biztonságot, és bízunk abban, hogy a fertőzés nem terjed tovább”

– fogalmazott a kommunikációs igazgató, hangsúlyozva, a vírusos kollégát időben karanténba helyezték.

Kitért arra is, hogy az atomerőmű korábban már megtette azokat a szükséges védelmi intézkedéseket, amelyet ilyenkor a protokoll előír, szétválasztották a munkatársakat, minden műszak után fertőtlenítenek, a dolgozók egy része távmunkában dolgozik.

Kapcsolódó hírek