Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Felfüggesztette a Kérdezd Bongót! nevű játékot a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal ideiglenesen a reklámozásával együtt felfüggesztette a Kérdezd Bongót! nevű szolgáltatást, mert az „valószínűleg megsérthette” a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát – közölte a hatóság szerdán.

A gyerekeket és fiatalokat célzó, influenszerekkel reklámoztatott pénzlehúzó idiótaság lényege, hogy „Bongó” megválaszol minden kérdést, amit 508 forintba kerülő emeltdíjas smsben tesznek fel neki.

A februárban indított versenyfelügyeleti eljárás azt valószínűsítette, hogy a szolgáltatás reklámjai elhallgatják a fogyasztók elől az igénybevételért felszámolt díjazást, illetve az igénybevételhez megadott adatok kezelési módját.

A GVH mostani intézkedése az üzemeltető Global AQA Pty Ltd. mellett a Középsuli websorozatot kiadó Globoport Média Holding Kft.-t, az influencer marketinget közvetítő ügynökségeket, a P4R Digital Agency Kft.-t, a Social Guru Magyarország Kft.-t, a Star Network MCN Kft.-t, valamint a Google Ireland Ltd.-t, a Facebook Ireland Ltd.-t, és a három belföldi mobilszolgáltatót érinti.

A GVH arra inti a szülőket, hogy ügyeljenek a gyermekeik telefonálásaira, és tekintsék át az adatvédelmi beállításokat is. A kiskorúak a digitális tanrend és a kijárás korlátozása miatt több időt töltenek az online térben, így nagyobb eséllyel találkoznak a veszélyes és kockázatos tartalmakkal – tették hozzá.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten