Újabb beteg halt meg, 492 az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb krónikus betegségekkel küzdő 59 éves beteg – közölték kedd reggel a koronavirus.gov.hu oldalon.

Mint írják, a fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. Eddig összesen 14 146 mintavétel zajlott, 37-en gyógyultak fel a betegségből, kórházi karanténban 61-en vannak, az elhunytak száma 16.

A közlemény megjegyzi, még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek