Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán: eddig 225 milliárd forint ment el a védekezésre

Április 6-án vagy 7-én bemutatják Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akciótervét – árulta el Orbán Viktor miniszterelnök, aki a nap folyamán már belengette a nagy tervet.

A miniszterelnök a parlament hétfői ülésén – ahol elfogadták a kormánynak különleges jogosítványokat biztosító koronavírus-törvényt – beszélt arról is, hogy eddig 225 milliárd forintot költöttek védekezési felszerelésekre, felkészülésre, járványkórház építésére.

Érdekesség: migránsozásra csak 2018 nyaráig 450 milliárdot vert el a kormány az adófizetők pénzéből (persze néhány hete látványosan ki is szorultak a „migránskaravánok” a propaganda híreiből, de ez inkább azzal állhat összefüggésben, hogy van már kevésbé blődli, igazi „ellenség” is: a koronavírus).

Orbán beszélt arról is, hogy a járvány miatt van 15 elhunyt – öt nő, tíz férfi –, átlagéletkoruk 72 év. Van 447 regisztrált fertőzött, 16 közülük súlyosan beteg, van 103 kezelésre nem szoruló, de igazoltan fertőzött ember és van 279 tünetmentes hordozó. Az ellátásukhoz szükséges kórházi kapacitásokat „hadrendbe állítottuk” – magyarázta.