Van olyan állás, amelyre már százszoros a túljelentkezés Magyarországon

Egyre több ember veszíti el állását Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, már akad olyan szállítási vagy raktározási pozíció, amelyre százszorosára nőtt az érdeklődés – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lapnak Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke arról beszélt, hogy sok munkáltató nem szeretné elküldeni az alkalmazottait, ezért támogatja, hogy a munkavállalók – megtartva eredeti munkaviszonyukat – az átmeneti időszakra máshol helyezkedjenek el, és így jövedelemhez jussanak.

Úgy véli, a gazdasági szereplők túlnyomó többsége átmeneti válsággal számol, és azt várja, hogy a járvány lecsengésével folytathatja a tevékenységét, a folytatáshoz pedig nélkülözhetetlen a munkaerő, ezért ameddig csak lehet, megtartja az alkalmazottját.

Rolek Ferenc szerint nagy a bizonytalanság, mivel senki sem tudja, meddig tart a jelenlegi helyzet, s azt követően a gazdaság milyen gyorsan jut túl a krízisen.

Rövid távon százezer, de akár kétszázezer ember is elveszítheti az állását,

ugyanakkor hosszan tartó, éveken át fennmaradó munkanélküliségre nem számítanak, akár még az idén újra stabilizálódhat a munkaerőpiac.

Rolek Ferenc hangsúlyozta, hogy a kormányzati intézkedésektől függ, hány munkahelyet sikerül megtartani az átmeneti időszakban.

Kapcsolódó hírek