Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Orbán: az emberek félnek, hogy elveszítik a munkahelyüket és tönkremennek

Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés keretében felállított akciócsoportok vezetőinek jelentését hallgatja meg a Karmelita kolostorban 2020. március 19-én este.
Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés keretében felállított akciócsoportok vezetőinek jelentését hallgatja meg a Karmelita kolostorban 2020. március 19-én este. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Most a cél az, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából, aki pedig valamilyen okból nem tud dolgozni, az mihamarabb újra munkába állhasson, mert „ha munka van, minden van” – magyarázta Orbán Viktor pénteken a Kossuth propagandaadó reggeli műsorában.

Nagyon fontos, hogy az ország dolgozzon – emelte ki, jelezve: ez persze nem lehetséges minden körülmények között, de segítenek annak, aki elveszíti munkáját. Azt ígérte, a vállalkozókat is próbálják támogatni, hogy ne kelljen elbocsátani embereket.

Orbán szerint az emberek attól félnek, hogy elveszítik a munkahelyüket, közben ketyegnek a hitelek, elviszik a fedezetet, majd pénzügyileg tönkremennek.

Ezért első intézkedésként az év végéig felfüggesztették a felvett hitelek tőke- és kamattörlesztését. Vagyis nem kell attól tartani, hogy ha valaki most nem tud fizetni, akkor „lenullázódik az, amit az elmúlt tíz évben felépített” – magyarázta. A bankoknak fizetett összes törlesztés egy éves összege 3600 milliárd forint.

Emellett az „érzékeny” ágazatokban, a taxisoktól a vendéglátósokon át a szállodásokig járulékfizetési könnyítéseket rendeltek el

– közölte Orbán Viktor, hozzátéve, további lépésekre is lesz szükség.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt