Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

„Nem a kikényszerítés a cél”, de félmillióra is büntethetik azt, aki megszegi a kijárási korlátozást

Győri civil kerékpáros összefogás aktivisták állateledelt vásárolnak egy idős nő kutyáinak egy győri boltban 2020. március 26-án.
Győri civil kerékpáros összefogás aktivisták állateledelt vásárolnak egy idős nő kutyáinak egy győri boltban 2020. március 26-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Sportolni, kutyát sétáltatni is lehet, de 500 ezer forintos bírság is kiróható arra, aki megszegi a szombattól életbe lépő kijárási korlátozást – olvasható a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályban.

Arra, hogy pontosan mit kell elkövetni ahhoz, hogy valaki félmilliós bírságot kapjon, a Közlöny nem tér ki. Mindenesetre számos megkötés lép életbe március 28-tól, melyekről itt írtunk részletesen.

„Nem az a feladat, hogy dresszírozzuk az embereket, azt kell elnyernünk, hogy meglegyen az együttműködés, a rendőröknek segíteniük kell az embereket, hogy betartsák a szabályokat, a cél nem a kikényszerítés”

– magyarázta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban a korlátozás bejelentése kapcsán.

A koronavírus-járvány egyelőre még a csoportos megbetegedések fázisában van, nem léptünk át a tömeges megbetegedések időszakába, ugyanakkor az igazolt fertőzöttek száma napról napra nő, jelenleg már 300 emberről tudni Magyarországon, hogy elkapta a kórt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz