Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Orbán bejelentette: kijárási korlátozást vezetnek be

A kormány március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére, a lakóhelyét két héten keresztül mindenki csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatja el – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádió propagandaműsorában.

A kormányfő arról is beszélt, hogy „elviselhető módon” próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól.

Az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe. Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani.

A háborúmániás miniszterelnök arról is beszélt, hogy hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás „kórházparancsnokok”.

Orvosszakmai kérdésekben természetesen nem ők fognak dönteni – magyarázta –, hanem az orvosok, de a járványügyi előírások betartása, betartatása, a készletek rendelkezésre állása, a személyzettel való gazdálkodás folyamatos „karbantartása” a „kórházparancsnokok” feladata lesz. Orbán úgy tudja, ha a következő néhány hétben, hónapban jól működik ez a rendszer, a kórházak ki fogják bírni a terhelést.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!