20 fokkal tér vissza a tavasz napokon belül

A héten eddig ismét a tél volt az úr, néhol erősen havazott is, az előrejelzések szerint azonban hamarosan melegszik az idő, és verőfényes, üres utcákat bámulhatunk az ablakból.

Csütörtökön délen, délnyugaton még erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt kevesebb, illetve vékonyabb lesz a felhőtakaró. A Dunántúlon helyenként előfordulhat gyenge eső, reggel havas eső. A keleti, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3, +3 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 6, 12, másutt 11, 16 fok között valószínű.

Pénteken nyugaton, délnyugaton szakadozik a felhőzet, pár órára kisüt a nap, másutt jellemzően napos, fátyolfelhős idő lesz. Csapadék nem valószínű. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

A szombat már különösen kellemesnek ígérkezik: kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz, az északkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 19 fok között alakul.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, néhol kisebb zápor kialakulhat. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. Meleg lesz: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +6,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 16-20 fok között alakul.

Kiemelt kép: Virágzik a téltemető virág (Eranthis hyemalis) a debreceni Nagyerdőben, a Békás-tó közelében 2019. február 19-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)