Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Többfelé szakad a hó az országban

A koronavírus-járvány miatt szájmaszkot viselő férfi hóesésben Debrecenben 2020. március 23-án.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Sokfelé havas március 23-ára kellett ébredni: az Időkép azt írja, egy hidegörvény hozott nedves levegőt kelet felől, aminek hatására egyre többfele fehéredik a táj.

Mivel a hőmérséklet eddig a legtöbb helyen fagypont alatt maradt, ennek köszönhetően a hó egyelőre szinte mindenhol meg is marad,

Nógrád megyében már például 6 cm hullott.

Behavazott autók Debrecenben 2020. március 23-án.

Behavazott autók Debrecenben 2020. március 23-án.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A közútkezelő hétfőn reggel azt írta: a téliesebbre fordul az időjárás miatt ők is visszaváltanak téli üzemmódra, hogy 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végezzék el a szükséges síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákat.

A szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy a jelenlegi koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben fogadják meg a hatóságok kérését, tanácsait és ha tehetik, maradjanak otthon! Akiknek mindenképpen útra kell kelniük a havazásban érintett területeken, tőlük fokozott óvatosságot kérnek, illetve azt, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről. Az elmúlt hetek tavaszias időjárása nyomán sokan már lecserélték téli gumijaikat, nyári abroncsokkal ugyanakkor a havazásban, esetleges hófúvással érintett területeken nem javasolják az elindulást a szakemberek.

Egy autó halad a havazásban a Heves megyei Bátor közelében 2020. március 23-án.

Egy autó halad a havazásban a Heves megyei Bátor közelében 2020. március 23-án.Fotó: MTI/Komka Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban havazás veszélye miatt Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Baranya megyére a hófúvás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.