Hétfőtől leáll a Hankook rácalmási gyára

A győri Audi, a kecskeméti Mercedes, a szentgotthárdi Opel és az esztergomi Suzuki után újabb nagy magyarországi vállalat jelentett be leállást: a Hankook Tire keddi közleményében azt írta: március 30. és április 7. között felfüggeszti a termelést a rácalmási gyárában.

Tájékoztatásuk szerint a leállást az európai és magyarországi koronavírus-helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja.

Közölték azt is: a kormányzati intézkedések és szabályozások figyelembevételével a vállalat már számos óvintézkedést hozott annak érdekében, hogy védőeszközök biztosításával és folyamatos fertőtlenítéssel megakadályozza a vírus terjedését alkalmazottai körében. Hozzátették, a cég folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat alkalmazottai védelme érdekében.

A Hankook rácalmási gyára 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenlegi éves gyártókapacitása 19 millió gumiabroncs. A cég jelenleg már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat.

Kapcsolódó hírek