Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Menczer Tamás ledobta az atomot Magyar Péterre

Elismerte a szegedi egyetem rektora, hogy koronavírusos; fideszes politikusokkal is találkozott

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs

Az RTL Híradó számolt be róla tegnap, hogy koronavírussal diagnosztizáltak egy szegedi orvost, aki nemrég jött haza egy külföldi sítúráról. Később a Magyar Hang megírta, a szóban forgó orvos Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Az Index úgy tudja, Rovó szerdán járt a szegedi járványkórháznak kijelölt II. Kórházban, csütörtökön pedig már súlyos betegen tartott videókonferenciát az irodájából, de ekkor is tartotta magát ahhoz, hogy csak sima megfázásról van szó. A lap megjegyzi, a rektor a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, ahol vírushordozóként nemcsak járt, hanem operált is, ezért a klinika összes dolgozóját berendelték tesztre. A rektori hivatal dolgozóit szintén tesztelni kell.

Rovó László mai közleményében elismerte, hogy valóban koronavírus-fertőzött, és hogy az olaszországi Dél-Tirolban vakációzott. Azt is írja, hogy az utazást már hónapokkal ezelőtt betervezte, és március 8-án, még az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt érkezett haza. A rektor úgy véli,

minden óvintézkedést betartott, nem fertőzött meg senkit, amint észlelte magán a tüneteket, azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket.

Jelenleg családjával együtt karanténban van. Azt sem tartja kizártnak, hogy nem külföldön, hanem már itthon fertőződött meg.

A 24.hu szerint Rovó Lászlónak a közelmúltban több fideszes politikussal is volt közös rendezvénye. Március 13-án az egyetemi vezetéssel B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő és Juhász Tünde megyei kormánymegbízott társaságában koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a Dóm téren.

A járványveszély miatt lefújt március 15-i ünnepségek helyett megtartott szűkkörű megemlékezésen pedig Orbán Viktor korábbi igazságügyi miniszterével, Trócsányi Lászlóval együtt koszorúzott a rektor.

Ez is érdekelhet

Megfojtotta alvó feleségét egy szegedi férfi, vádat emeltek ellene

Kétezernél is több gyermekpornográf felvételt találtak egy szegedi férfinál

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát Kecskemétnél Szeged felé

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Rossz hír érkezett Karsai Dánielről, kórházban ápolják