Megszólalt a kijárási tilalom kapcsán az operatív törzs

Rendőrök dolgoznak az M1 autópályán, az M0 autóút Románia és Szerbia felé vezető lehajtójánál, ahol a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott kormányzati intézkedések alapján lezárták a Budapest felé vezető utat a Magyarországon átvonuló külföldi vendégmunkások előtt 2020. március 18-ra virradó éjjel.
Rendőrök dolgoznak az M1 autópályán, az M0 autóút Románia és Szerbia felé vezető lehajtójánál, ahol a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott kormányzati intézkedések alapján lezárták a Budapest felé vezető utat a Magyarországon átvonuló külföldi vendégmunkások előtt 2020. március 18-ra virradó éjjel. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Egyelőre nem indokolt a kijárási tilalom bevezetése

– ismét ezt válaszolta újságírói kérdésre Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Lakatos közölte azt is: Közép-Európában folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Arról is beszámolt: két határátkelőn is torlódik a teherforgalom.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az eseményen arról beszélt, hogy folyamatosan nő a mintavételek száma. Hozzátette: az idősek védelmében újabb tájékoztató kampányt indítanak.

Újságírói kérdésekre válaszolva Müller aláhúzta: az önként vállalt karantén segítheti a járvány fékezését. Azt is elmondta: jelenleg hat fertőzöttet kezelnek intenzív osztályon.

Kapcsolódó hírek