Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Koronavírus: vigyázzunk a kutyasétáltatással, postára csak akkor menjünk, ha muszáj

A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve áttörölni az állat szőrét is fertőtlenítő törlőkendővel, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni – javasolja a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Azt írták, ismereteik szerint a kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, ugyanakkor a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert

nincs kizárva, hogy bundájukon átvihetik a vírust.

Arra is figyelni, hogy a gazdák ne simogassák egymás kutyáját – írták.

Nem menj postára

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is foglalkozott ma a témával. Ők arra hívják fel a figyelmet, hogy a vírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, de a tárgyak érintésének is van kockázata, ezért azt tanácsolják, hogy az idősek, krónikus betegséggel küzdők egyáltalán ne menjenek postára, de ha tehetik, a fiatalabbak is halasszák el a postai ügyintézést.

Aki csak teheti, válassza az elektronikus levelezési és a kapcsolattartási formákat a postai ügyintézés helyett. A közüzemi számlák kiegyenlítésére célszerű a banki átutalást választani csekkbefizetés helyett – írják.

Hozzáteszik, ha mégis szükséges, minden postai ügyet érdemes egyetlen alkalommal rendezni a befizetnivalók összegyűjtésével, kihasználni a csekkbefizető automatát, a közönséges – felbélyegzett vagy postakész borítékban lévő – levelek feladására pedig a kihelyezett postaládákat. Ha a postahelyre egynél több ügyfél érkezik, akkor a többiek az épületen kívül, a szabadban álljanak sorba, egy-egy méter távolságot hagyva egymás között – emlékeztetnek.