103-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 103-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – közölték szombaton a koronavirus.gov.hu honlapon.

A közlemény ma is elismétli, hogy a járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – ért, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus – emlékeztetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Magyarországon 103 a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár.

A honlapon közölt adatok szerint eddig heten gyógyultak meg, négyen haltak meg a betegségben, továbbá 117-en karanténban vannak és 3447 mintavétel történt.

Kiemelt kép: Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Kapcsolódó hírek