Péntektől már csak online tart sajtótájékoztatót az operatív törzs

Péntektől már élőben sem áll ki az újságírók elé az „operatív törzsnek” nevezett sajtóelhárító különítmény, ehelyett egy stúdióból, online fognak az előre bekészített kérdésekre válaszolni. Erről stílusosan az a Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt csütörtökön, aki legutóbb is türhő módon flegmázott az újságírókkal, az Orvosi Kamara kéréseit pedig egyszerűen politikai akciónak minősítette.

Kovács most azt magyarázta, a vírus Magyarországon mindenhol jelen van, ezért van szükség az óvintézkedésekre, ezért döntöttek a sajtó munkájában is az új rend bevezetéséről. Megjegyezte, állítólag a csütörtöki Kormányinfóval kapcsolatban is kaptak olyan jelzést, hogy az újságírók nem érzik magukat biztonságban, mivel viszonylag zsúfolt térben, egyetlen mikrofon átadásával történik az érintkezés.

Hogy erre akkor miért nem a nagyobb terem és a több mikrofon lett a válasz, miért a személyes „tájékoztató” teljes beszüntetése, az rejtély.

Péntektől mindenesetre a résztvevők körét kiterjesztik: a nemzetközi sajtó, valamint a megyei lapok munkatársaitól, továbbá a megyei jogú városok sajtóképviselőitől is várnak kérdéseket.

Kovács mindenkit megnyugtatott, minden információt meg fognak adni, ami a rendelkezésükre áll, mivel az elemi érdekük az, hogy mindenki hiteles forrásból értesüljön arról, „hogyan küzdünk a vírus ellen”, és melyik fázisában, hogyan áll a vírus terjedése.

Kapcsolódó hírek