Baleset

Nagy baleset az M1-es autópályán, mentőhelikopter is érkezett

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Bejelentették: lezárják Magyarország határait

Orbán Viktor a parlament 2020. március 16-i ülésén.
Orbán Viktor a parlament 2020. március 16-i ülésén. Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak – jelentette be Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. Magyarország területére a jövőben csak a magyar állampolgárok léphetnek be.

Az üzletek terén is korlátozás jön, csak az élelmiszerboltok és gyógyszertárak maradnak nyitva. Ma éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, a szórakozóhelyek, mozik is bezárnak, sporteseményeket zártkapuk mögött lehet legfeljebb megtartani, ha vállalják a szervezők.

RENDKÍVÜLI: Orbán Viktor beszédet tart a Parlamentben

RENDKÍVÜLI: Orbán Viktor beszédet tart a Parlamentben

Posted by atv.hu on Monday, March 16, 2020

A kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivételt jelentenek az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák – ismertette a miniszterelnök.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, a családi eseményeken kívül minden összejövetelt halasszanak el.

A 70 évnél idősebbektől azt kéri, hogy a saját egészségük érdekében ne hagyják el a lakásukat.

Orbán – aki eddig egy egész karriert áldozott az országa megosztására –, arról is magyarázott,

a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk.

A koronavírus-járvány kezelése hosszadalmas és nehéz lesz, az élet a következő hónapokban nem olyan lesz, mint megszoktuk – magyarázta.

Bajban a gazdaság

A gazdaság visszaeséséről szólva arról beszélt, az egész magyar gazdaság bajba kerül, de nem egy időben: vannak olyan ágazatok, ahol a baj már „bekopogtatott”. Közölte, elsősorban a turizmus és a vendéglátás van bajban.

Orbán Viktor szólt a munkahelyek „megvédésének” szükségességéről, de elmondta azt is, hogy a járvány a költségvetést és a gazdasági terveket is felülírja. A büdzsét minden szinten újra kell tervezni, amelynek koordinálása a pénzügyminiszter feladata. A Magyar Nemzeti Bank elnökével is felvette a kapcsolatot az ügyben – közölte a miniszterelnök.

Kapcsolódó friss hírek