Orbán már a gazdaság leállásáról beszél

Az idei és a már tervezés alatt álló 2021-es költségvetést is teljesen újra kell gondolni a koronavírus-járvány miatt – magyarázta Orbán Viktor szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós öninterjújában.

A kormányfő szerint az önkormányzatok és az intézmények költségvetését is át kell dolgozni.

Orbán már most úgy tudja, hogy felmérhetetlenül súlyos gazdasági következményekkel kell szembenézni. A kormány ezért kidolgoz olyan gazdaságvédelmi akcióterveket, amelyek egy-egy ágazatnak jelentenek majd segítséget, megoldást, mert

a gazdaság leállása nem ugyanolyan mértékben sújtja a különböző ágazatokat.

A leállt gazdaság újraindítását szolgáló, teljesen új megközelítésű gazdaságvédelmi akciótervet és azt szolgáló költségvetést kell elkészíteni – közölte Orbán Viktor.

Érdekesség, hogy a GKI már tavaly novemberben, a koronavírustól függetlenül is a magyar gazdaság markáns visszaesésre figyelmeztetett. Orbán szavaiból úgy tűnik, ehhez most „kapóra jött” a járvány: nem kell majd természetesen ezután sem a stadionépítésekről, a szétlopott EU-pénzekről, és az oligarchák felemelésére eltékozolt évekről számot adni; a gazdaság leállásáért teljes egészében a járvány lesz a felelős.

Kapcsolódó hírek