Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Vészhelyzeti üzemmód a Tesconál, változik az online vásárlás

Korlátozó intézkedéseket vezetett be a Tesco az internetes vásárlásoknál, arra készülve, hogy a koronavírus terjedése miatt megugrik a rendelések száma – írja a 24.hu.

Az áruházlánc szombaton hajnalban tájékoztató levelet küldött a vásárlóknak, amelyben az alábbi változásokra hívják fel a figyelmet:

  • Ahhoz, hogy mindenki hozzáférhessen az alapvető termékekhez, egyes kategóriákon belül 12 darabban maximalizálják a megvásárolható mennyiséget vásárlónként. Hozzáteszik: mindent megtesznek annak érdekében, hogy áruházak polcait folyamatosan feltöltsék, de ebben az időszakban előfordulhat, hogy egyes termékek átmenetileg kisebb mennyiségben vagy egyáltalán nem elérhetők.
  • Mivel a következő hetekben több online vásárlóra számítanak, előfordulhat, hogy a kiszállítási időpontok a szokásosnál hamarabb betelnek, ezért javasolják, hogy amennyire lehetséges, mindenki foglaljon előre. Akár három héttel előre lefoglalható az idősáv, és a kiszállítás napját megelőző munkanap 23 óráig módosítható a kosár tartalma – írják.
  • A vásárlók és kiszállító munkatársak védelme érdekében a veszélyhelyzet idején kizárólag online lehetséges a rendelések fizetése; de megnyugtatnak, a rendszer csak a kiszállítás után terheli a bankkártyát a vásárlás összegével.

A cég arra is felhívja a figyelmet, hogy a karanténba helyezett vásárlóknak megrendelésükben jelezniük kell helyzetüket; velük külön egyeztet majd a futár az átadás módjáról és helyszínéről. Ők is csak bankkártyával fizethetnek, az árut pedig bevásárlószatyorban kapják meg.