Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Ellenszegült az utasításnak, szünetet rendelt el egy tapolcai középiskola igazgatója

A koronavírus-járvány veszélye miatt saját hatáskörében kétnapos iskolai szünetet rendelt el a tapolcai Széchenyi István Baptista Középiskola igazgatója – írja a Napi.hu.

Az iskola honlapján olvasható közlemény szerint a tanítás március 12-én és 13-án szünetelt, a következő tanítási nap március 16-a, hétfő lesz.

„Kérek mindenkit, hogy az iskola különböző platformjait (honlap, facebook oldal, e-kréta) folyamatosan kísérje figyelemmel. Az új információk érdekében a külső szakmai gyakorlaton lévő diákokat kérem, hogy egyeztessenek a munkáltatókkal”

– üzente az igazgató.

A PSZ továbbra is az intézmények bezárását követeli

Míg számos környező országban már bezárták az iskolákat, a magyar kormány egyelőre hajthatatlannak tűnik, sőt, kifejezetten tiltja a rendkívüli szünet elrendelését.

Ausztriában a középiskolák után március 18-án, szerdán az összes általános iskolát is bezárják. Itt a friss régiós…

Posted by Qubit on Friday, March 13, 2020

A Pedagógusok Szakszervezete továbbra is az oktatási intézmények mielőbbi bezárását követeli a koronavírus járvány miatt, és nem fogadja el, hogy a tanárok nem kaphatnának juttatást az iskolabezárás idejére – közölte az érdekvédelmi szervezet pénteken.

A PSZ közleményében Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott pénteki nyilatkozatára reagált. A miniszterelnök azt mondta, az iskolabezárás a tanév végét fogja jelenteni,

„akkor a tanároknak el kell menniük fizetés nélküli szabadságra, és be kell látnunk, hogy nem tudjuk két hét múlva kinyitni az iskolákat”.

Az érdekvédők szerint viszont az iskolabezárás nem jelentené feltétlenül a tanév végét, mert az elmaradt tanítási napokat később lehetne pótolni.

A szakszervezet szerint az intézmények bezárása azért fontos, mert bár a fiatalok megbetegedési rátája ugyan alacsony, nagy veszélyt jelentenek vírushordozóként. Ráadásul a pedagógusok és oktatásban dolgozók átlagos életkora magas, 48-50 év, az ő védelmük érdekében is szükséges az intézmények mielőbbi bezárása.