Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Hadházy: most van itt az ideje az állampolgári engedetlenségnek

Nagyon felhúzta magát a független politikus, amiért a kormány nem zárja be az iskolákat.

Most van itt az ideje az állampolgári engedetlenségnek: hétfőtől meghatározhatatlan ideig nem engedem iskolába a gyerekeimet. Jelen pillanatban ez az egyetlen felelős döntés, még akkor is, ha a kormány börtönnel fenyegetne „tankötelezettség megszegése” vagy „pánikkeltés” miatt

írta a Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy a kormány által elrendelt koronavírus-vészhelyzet az egyetemek látogatását megtiltotta ugyan, de az általános- és középiskolákba továbbra is bejárnak a diákok, jóllehet a fiatal korosztály is nagy veszélyt jelenthet a vírus terjedése szempontjából.

Hadházy azt írja, minden szakcikk és szakmai evidencia az iskolák bezárását indokolja, „ezt üvölti az Európai Betegségmegelőző Központ legfrissebb ajánlása is”, és ezt diktálja a józan ész is, „ami a jelek szerint a kormánynak elment”.

„Az, hogy tűzzel-vassal iskolában akarja hagyni a gyerekeket csak két dologgal magyarázható: félti a GDP számokat és azt akarja, hogy az anyukák ne maradjanak a gyerekekkel otthon, hanem menjenek a futószalag mellé. A másik ok még mocskosabb lehet: ők maguk sincsenek tisztában a helyzet súlyosságával, mert ma az államigazgatásban ma már az a policy, hogy inkább nem mondunk el a főnöknek rossz dolgokat, hiányosságokat, mert abból csak a baj van. És különben is, nem kell az embereket ijesztgetni, elég, ha attól félnek, amitől mi akarjuk: Soros és a migránsok”

– írta, megismételve: pánikra semmi ok, de higgadt és felelős viselkedésre van szükség a kormány és az egyén részéről is, ezért ő a fiait hétfőtől nem engedi iskolába.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt