Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Kamara-elnök: nincs megfelelő védőfelszerelése az egészségügyben dolgozóknak

Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én.
Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Sajtótájékoztatón figyelmeztette a kormányt Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, hogy az orvosoknak és nővéreknek nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű védőfelszerelés a koronavírus-helyzetben.

A 24.hu cikke szerint Kincses arról beszélt, az egészségügy ebben a kiélezett helyzetben is teszi a dolgát, de ugyanezt várják el a kormánytól is: megfelelő védőeszközöket nyújtson a dolgozóknak, elsősorban maszkból többet, mert abból kevés van – jelentette ki az elnök.

Lénárd Rita alelnök szerint a védőeszközök száma a háziorvosoknál és a kórházi dolgozóknál is elégtelen, maszk sincsen elég, legalábbis erről kaptak visszajelzéseket több helyről.

Hozzátették, a védőfelszerelésekből az egész világon hiány van, de a kamara kéri a kormányt, hogy próbáljon hatékonyabban beszerezni, és ne a háziorvosokra hagyja ezt a feladatot. Eddig is nehéz volt az egészségügyi dolgozók helyzete, a koronavírus miatt most még nehezebb – hangzott ez a sajtótájékoztatón. Lénárd Rita úgy fogalmazott,

idős, veszélyeztetett kollégákat kevés védőeszközzel, méltatlan fizetésért, rengeteg túlórával küldünk a frontvonalba.

Kincses Gyula arról is tájékoztatott, hogy

a kamara a mai napon letétbe helyezi az önkéntes túlmunka felmondását.