Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Megvizsgálták a 70 éves koronavírusos férfi fiát, hazaküldték, most azt állítják, ő fertőzte meg az apját

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése után a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2020. február 24-én.
Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója és Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése után a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2020. február 24-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Koronavírus-gyanúval kivizsgálták, majd hazaküldték azt a férfit, aki a hétvégi hivatalos tájékoztatás szerint megfertőzhette idős édesapját, a koronavírussal diagnosztizált ötödik beteget – írja az Index.

A lapot a 70 éves férfi fia kereste meg. Elmondta, február közepén több napot töltött Franciaországban, más európai országokban is járt, de a hivatalos tájékoztatás ellenére Olaszországban nem volt. Hazaérkezése után belázasodott, fájt a feje, nem volt étvágya. Felkereste a háziorvosát, aki kesztyűben, maszkban fogadta, majd koronavírus-gyanúval beutalta a Szent László Kórházba.

A férfi be is ment, több vizsgálatot is végeztek rajta, vért vettek tőle, megröntgenezték a tüdejét, megállapították, hogy valami vírust kaphatott el,

majd hazaküldték, miután közölték vele, vélhetően nem koronavírusról van szó. A férfi megjegyezte,

szerinte nem is biztos, hogy végeztek rajta koronavírus-tesztet.

Apját aztán február 24-én műtötték meg daganatos betegség miatt. Az idős férfinak már akkor láza volt, de pár nappal a műtét után hazaengedték, majd jelentkeznie kellett a Szent László Kórházban, de nem koronavírus-gyanú miatt, hanem mert már tavaly óta ott kezelik krónikus betegségét – olvasható az Index cikkében.

Be is vitték, a hétvégi ügyeletes orvos a vizsgálat után azt mondta, március 2-án jöjjenek vissza. Visszamentek, ekkor már az idős férfi nagyon köhögött, ismét megvizsgálták, majd azt mondták, március 5-én jöjjön vissza. A megadott időben ezután újra elmentek a kórházba, a 70 éves férfi ekkor már közel két hete lázas volt, erősen köhögött, tüdőembólia gyanújával az intenzívre került.

fia elmondta, korábban koronavírus-gyanúval vizsgálták, de elengedték. Az orvos ettől teljesen ledöbbent, vélhetően ezután végezték el az apján a tesztet.

Az Index cikke szerint két nap múlva szóltak az idős férfi feleségének, hogy férje koronavírusos, és menjen be a kórházba, amint tud. Mire azonban a mentő kiért, az idős nő tömegközlekedéssel elindult a kórházba (azóta kiderült, ő is megfertőződött).

Ekkor szóltak a hatóságok az Index olvasójának is, aki jelenleg Svédorszában van, ott jelezte egy kórháznak, hogy apját koronavírussal diagnosztizálták, mire a svédek azt mondták, mivel ő már tünetmentes, nem végzik el a tesztet. Felhívta az ÁNTSZ is: ott, mikor megtudták, hogy külföldön van a férfi, azt mondták, megpróbálják elérni, hogy mégis teszteljék kint koronavírusra.

Az Index az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján próbálta tisztázni a részleteket, hogy valóban hazaküldték-e a Szent László Kórházból az idős férfi fiát. Müller Cecília országos tisztifőorvos nem tudott pontos részleteket mondani, de hangsúlyozta, hogy ha ott járt, és volt tünete, akkor „annak megfelelően kezelték”. A lap kereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, de egyelőre nem kaptak választ.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz