Óriási, soha nem látott bevételt és profitot termelt az OTP tavaly

Az elemzői várakozásokat meghaladó, az egy évvel korábbit 32 százalékkal felülmúló, 102,979 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az OTP Bankcsoport 2019 utolsó negyedévében, így éves adózott eredménye 412,582 milliárd forint lett, 30 százalékkal több az előző évinél, és magasabb minden korábbinál.

A Portfolio.hu cikke megjegyzi, az OTP korábban soha nem volt még jelen annyi országban, szolgált ki annyi ügyfelet, működtetett annyi bankfiókot és foglalkoztatott annyi alkalmazottat, mint tavaly. Negyedévente több mint 100 milliárd forint profitot termelő,

kiemelkedő profitabilitás mellett működő pénzgyár lett az OTP, sok európai bank vezére lehet irigy az OTP számait látva.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján péntek hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentése alapján a pénzintézet az eredmények javulását azzal magyarázta, hogy az üzleti aktivitás és volumen robusztus mértékben bővült, a hatékonyság javult, mérsékelten szűkülő nettó kamatmarzs és stabil portfólió-minőség mellett. Kiemelték, hogy a csoport 2019-ben hat bankot vásárolt (Bulgáriában, Albániában, Montenegróban, Moldovában, Szerbiában és Szlovéniában).

Kapcsolódó hírek