Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Vizsgálódik a médiatanács Niedermüller Péter „rémisztő képződményezése” miatt

Állampolgári bejelentés nyomán vizsgálatot indít a médiatanács az ATV televízióval szemben a január 23-ai A nap híre című közéleti műsorában elhangzottak miatt, amelyben Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere többek között rémisztő képződménynek nevezte a „fehér, keresztény, heteroszexuális” embereket – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

Niedermüller az ATV kifogásolt adásában azt mondta:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a „nemtudoménmik”), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. (…) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”

Niedermüller később azt mondta, félreértették a szavait, de kijelentése miatt tüntetést szervezett a Fidesz az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal elé a rasszizmus és kirekesztés ellen. A demonstráció nem múlt el balhé nélkül, Hont Andrást, a hvg.hu munkatársát inzultálták, de a 444.hu tudósítójához is válogatott szitkokat vágtak a gyűlölet ellen demonstráló, nem éppen fiatal demokraták.